Focusing is een vaardigheid die je kan helpen om inzicht te krijgen in wat jou onbewust drijft.

Je kan via Focusing luisteren naar je eigen wijze lichaam en innerlijke blokkades opheffen.  Je bent daarbij de eigenaar van je eigen proces. Jij bepaalt jouw eigen tempo op maat van jouw noden en behoeften.

Focusing kan je helpen om (opnieuw) evenwicht te vinden in  je leven.

Focusing kan antwoorden bieden op indringende levensvragen waar je mee worstelt.

Focusing kan helpen om je te richten op positieve elementen in het leven en zo meer energie te vinden.

Focusing kan je ondersteunen  tijdens moeilijke levensmomenten of bij het nemen van moeilijke beslissingen of keuzes.

Je kan focusing leren in individuele sessies met een begeleider en/of door het volgen van workshops en trainingen.

Ook kinderen en jongeren kunnen leren focussen. Focusing kan gecombineerd worden met creatieve methodieken.

Ik wil mensen helpen om een verandering in hun leven mogelijk te maken. Dit kan door rust en ruimte te ontdekken en door te leren luisteren naar de wijsheid van het eigen lichaam.

Door Focusing verander je jezelf door innerlijke aandacht. Je krijgt inzicht in wat je onbewust drijft. Je  eigen lijf is de belangrijkste coach in dat proces. Focusing is een eenvoudige en natuurlijke vaardigheid die we echter vaak verloren zijn in de dagelijkse drukte. We hechten zoveel belang aan het denken dat we uit evenwicht zijn geraakt. Focusing kan de balans herstellen met een intenser welzijn als resultaat.

Samen wandelen in stilte helpt om dichter bij jezelf te komen in de vrije natuur. Je kan hierdoor de aandacht beter richten op jezelf. Wandelgesprekken helpen om een pauze in te lassen en soms letterlijk nieuwe wegen te bewandelen. Door samen te wandelen herstel je je eigen levensritme. Stap voor stap kom je opnieuw in je kracht. Op deze manier gaan Focusing en wandelen in de open ruimte hand in hand.